Murano pisze:Maty mam 3,5 metra bieżącego przez całą przyczepę środkiem. Jak kupowałem to były dostępne 200 i 400 W/M2. Mam tą mocniejszą co w przełożeniu na metry kwadratowe daje nie całe 2 czyli około 700 W.
Pamiętaj, że aby to działało poprawnie trzeba przerobić układ odczytu temperatury z maty a nie z powietrza. Inaczej będzie się nagrzewać ciągle i podnosić wykładzinę (potrafią się robić bąble...).
O klejach zostało napisane tutaj chyba wszystko...
Bonaterm w każdej wersji jest ok ale żre piankę i styropian, mocno odparowuje. Bonatap jest neutralny w kontakcie z PP/PE i mniej śmierdzi. Najważniejsze to prawidłowe jego zastosowanie czyli kontaktowo! Smarujesz obie powierzchnie.
Zrób test kauczuku z Bonatermem. Jeśli nie reaguje to zrób tym. Pianka pod maty zniknie na 100%.
Marcin, zakupiłem sterownik ten co Ty masz zakupiony z matami. Jak go przerabiałes? Mostek w nim?
Coś rozjaśnisz?
Kupiłem 2 puszki Bonatap, sprawdzę jak to piankę trzyma.
Bonaterm smarowałem pędzlem całą powierzchnię, tu mówisz punktowo?
Co sądzisz o tym sterowniku? 80,34 zł 43%OFF | MINCO HEAT programowalny termostat Tuya inteligentne WiFi podgrzewany elektrycznie ciepły regulator temperatury podłogi
https://a.aliexpress.com/_mKeANVKI jeszcze jedno pytanie... mówisz 400w... Piszą 400w ale ma szerokości 50cm to wychodzi 200w/M2... A może się mylę? Masz jakiś link bo też bymw wziął mocniejszą?
Ostatnio zmieniony czwartek, 3 lis 2022, 10:41 przez
Karolus, łącznie zmieniany 1 raz.