N126E - remont kapitalny czas start :)
N126E - remont kapitalny czas start :)
Nasza niewiadówka jest z 1988 roku, i niestety swoje najlepsze lata ma już za sobą wymaga kapitalnego remontu zarówno w środku jak i na zewnątrz.
Na wiosnę rozpoczęliśmy więc remont. Wyjeliśmy z mężem wszystkie meble, zerwaliśmy wiszącą tapicerkę i oczyściliśmy ściany.
Ponieważ mamy drugą dużą przyczepę, którą wyjeżdżamy na urlop (niewiadów ma być na kilkudniowe wypady na ryby ) nie spieszy nam się aż tak bardzo, żeby przyczepa była zrobiona na juz, więc w lato nic nie robiliśmy. W tej chwili zaczynamy remont z zewnątrz, mąż bierze się za szpachlowanie dziur, potem wyjmiemy okna itp i szlifowanie. Do zimy chcielibyśmy ja pomalować z zewnątrz i zabezpieczyć podłogę w środku, tak żeby w zimę poprawić elektrykę i zrobić podłogę. Na wiosnę zaczniemy wnętrze. Chcemy żeby na przyszłe lato była juz gotowa A oto kilka zdjęć naszej enki
Na wiosnę rozpoczęliśmy więc remont. Wyjeliśmy z mężem wszystkie meble, zerwaliśmy wiszącą tapicerkę i oczyściliśmy ściany.
Ponieważ mamy drugą dużą przyczepę, którą wyjeżdżamy na urlop (niewiadów ma być na kilkudniowe wypady na ryby ) nie spieszy nam się aż tak bardzo, żeby przyczepa była zrobiona na juz, więc w lato nic nie robiliśmy. W tej chwili zaczynamy remont z zewnątrz, mąż bierze się za szpachlowanie dziur, potem wyjmiemy okna itp i szlifowanie. Do zimy chcielibyśmy ja pomalować z zewnątrz i zabezpieczyć podłogę w środku, tak żeby w zimę poprawić elektrykę i zrobić podłogę. Na wiosnę zaczniemy wnętrze. Chcemy żeby na przyszłe lato była juz gotowa A oto kilka zdjęć naszej enki
Karolka
Niewiadów N126E 1988r
Dethleffs RB 1994r
Niewiadów N126E 1988r
Dethleffs RB 1994r
Re: N126E - remont kapitalny czas start :)
Hej fajnie że po mimo innej chcecie reanimować to cudo. Może skoro macie czas to zdemontujcie budę z ramy i od spodu też czymś pomalujcie? Meble zostaną orginał? czy coś innego? Wiem że jeszcze daleko do tego, ale dobrze rozplanujcie instalację elektryczną to już wiem sam po sobie. Co i gdzie chcielibyście mieć ja niby zaplanowałem ładnie wszystkie kable pochowane, ale jeszcze przyszedł pomysł z solarem i walczyłem z kablami jak głupi żeby je jakoś usexsownić... Miłej pracy przy niewiadówce życzę. P.S. oby ten ciągniczek dawał rade z tą przyczepką
Hej, dzięki za podpowiedzi Kable do solara też będziemy kłaść, założyliśmy w tym roku solar w tej dużej przyczepie i sprawdza się rewelacyjnie Bedziemy też dokladać lampę zewnętrzną w niewiadówce, bo wiem z doświadczenia że się przydaje pod przystawką Meble niestety musimy zrobić wszystkie nowe , gdyz okno od kuchni było nieszczelne i szafki są do wyrzucenia. Ale układ wewnętrzny zostawimy taki sam , bo jest najpraktyczniejszy. Przejrzalam własnie kilka remontów opisanych u was na forum i chyba tez zabezpieczymy ją jeszcze od spodu Teraz łatwiej niż później Pozdrawiam i zycze milej niedzieli
Karolka
Niewiadów N126E 1988r
Dethleffs RB 1994r
Niewiadów N126E 1988r
Dethleffs RB 1994r
Ciągniczek daje radę Mój synek wszystko chce na hak przyczepiać
Karolka
Niewiadów N126E 1988r
Dethleffs RB 1994r
Niewiadów N126E 1988r
Dethleffs RB 1994r
Powodzenia i wytrwałości przy pracy. Wierzę, że wręcz przeciwnie, cepka najlepsze lata ma jeszcze przed sobą
PS. To nie jest enka. Enką nazywamy N126n właśnie od tej litery na końcu, Wy macie n126e (strzelam bo nie widać układu w wnętrza) o ksywce "zapiekanka", ponieważ w słusznie ubiegłych już latach była najpopularniejszym miejscem sprzedaży tego przysmaku
PS. To nie jest enka. Enką nazywamy N126n właśnie od tej litery na końcu, Wy macie n126e (strzelam bo nie widać układu w wnętrza) o ksywce "zapiekanka", ponieważ w słusznie ubiegłych już latach była najpopularniejszym miejscem sprzedaży tego przysmaku
- Miron EZD
- Fanklubowicz
Witam w wątku remontowym, startujemy z pracami, prawie w tym samym czasie, zapowiada się dobrze.
Będzie się można nawzajem wymieniać doświadczeniami i wspierać w trudnych tematach.
Pozdrawiam, Miron
Będzie się można nawzajem wymieniać doświadczeniami i wspierać w trudnych tematach.
Pozdrawiam, Miron
Witam ponownie Powoli z remontem brniemy do przodu
Przyczepa jest już rozłożona całkowicie na części pierwsze Okna są wyjęte, drzwi i szyberdach też. Wewnątrz jest już oczyszczona i "dziury" od środka są już zaklejone. Częściowo odsłoniliśmy też podłogę ale o dziwo nie wygląda najgorzej.
Wczoraj zdjęliśmy przyczepę z ramy. Plan pracy na ten weekend: oczyszczenie ramy i zamalowanie osi oraz naprawa podwozia. Niestety jest kilka dziurek do załatania
Przyczepa jest już rozłożona całkowicie na części pierwsze Okna są wyjęte, drzwi i szyberdach też. Wewnątrz jest już oczyszczona i "dziury" od środka są już zaklejone. Częściowo odsłoniliśmy też podłogę ale o dziwo nie wygląda najgorzej.
Wczoraj zdjęliśmy przyczepę z ramy. Plan pracy na ten weekend: oczyszczenie ramy i zamalowanie osi oraz naprawa podwozia. Niestety jest kilka dziurek do załatania
Karolka
Niewiadów N126E 1988r
Dethleffs RB 1994r
Niewiadów N126E 1988r
Dethleffs RB 1994r
Widzę że buda na boku -szykuje się konkretny remont fajnie kilka dziurek
...weź mi nie przypominaj ale w wielkim skrócie wiedząc sam po sobie wiem że warto ten czas poświęcony na to będziecie miło wspominać a Niewiadówla będzie sprawna przez kolejne 30 lat jak nie więcej.
...weź mi nie przypominaj ale w wielkim skrócie wiedząc sam po sobie wiem że warto ten czas poświęcony na to będziecie miło wspominać a Niewiadówla będzie sprawna przez kolejne 30 lat jak nie więcej.
-
- Fanklubowicz
CONFEX pisze:Widzę że buda na boku -szykuje się konkretny remont fajnie kilka dziurek
Przetłumaczyłbyś na polski?