Niewiadów N 126 N po nowemu.
Niewiadów N 126 N po nowemu.
Witam. Zdjęcia z mojego remontu, może komuś się spodoba i coś u siebie zrobi podobnie. Pozdrawiam.
Przywróciłem zdjęcia do pionu. R.
Przywróciłem zdjęcia do pionu. R.
Re: Niewiadów N 126 N po nowemu.
Fajnie, tylko szkoda, że trzeba przechylać monitor.
Już nie
Już nie
- tomcat
- Moderator
Ciekawy pomysł z tą zabudową
Terakan zapraszam do działu powitań i zachęcam do napisania kilku słów o sobie.
terakan pisze:Zdjęcia z mojego remontu
Siedzisko i stolik przy kibelku rozwiązałeś tak jak kiedyś kombinowałem, zanim zdecydowałem się na kotarę Z tego co widzę stolik można dać niżej i rozłożyć poduchy, fajne rozwiązanie.
- CornBlumenBlau
- Fanklubowicz
Muszę przyznać, że sam pomysł jak i wykonanie budzą mój podziw. Jest kibelek z osobnym pomieszczeniem, jest stolik, jest jedno siedzisko. Na bidę można dostawić rozkładany stołeczek i zjeść śniadanie we dwoje bez składania łóżka. A to dużo. Bo jak zła pogoda to z powrotem siup do łóżka...
Z minusów jak dla mnie brak szafy. Co prawda ta niska szafeczka daje taką optyczną przestrzeń, ale szafa w codziennym użytkowaniu daje większe możliwości utrzymania optycznego ładu i porządku. Tym bardziej, że lodówkę masz już pod zlewem. Poza tym szafa bardzo ułatwia montaż trumy z górnym wylotem spalin.
W kibelku, jeżeli jest już w osobnym pomieszczeniu, brakuje wentylacji. Przydałby się dobry wyciąg powietrza. Ja osobiście na Twoim miejscu zastosowałbym elektryczny wentylator wyciągowy na 12v w górnym rogu ściany przyczepy.
Pewnie się mylę, ale mam obawy czy ten thetford w ogóle przechodzi w całości przez te drzwi, czy trzeba go rozpiąć.
Drzwi są pewnie przesuwne, jak możesz to daj fotki jak je zrobiłeś, no i napisz coś o tej ściance działowej. Wygląda na bardzo lekką.
Bardzo ładny materiał na materacach. Ogólnie fajnie.
Z minusów jak dla mnie brak szafy. Co prawda ta niska szafeczka daje taką optyczną przestrzeń, ale szafa w codziennym użytkowaniu daje większe możliwości utrzymania optycznego ładu i porządku. Tym bardziej, że lodówkę masz już pod zlewem. Poza tym szafa bardzo ułatwia montaż trumy z górnym wylotem spalin.
W kibelku, jeżeli jest już w osobnym pomieszczeniu, brakuje wentylacji. Przydałby się dobry wyciąg powietrza. Ja osobiście na Twoim miejscu zastosowałbym elektryczny wentylator wyciągowy na 12v w górnym rogu ściany przyczepy.
Pewnie się mylę, ale mam obawy czy ten thetford w ogóle przechodzi w całości przez te drzwi, czy trzeba go rozpiąć.
Drzwi są pewnie przesuwne, jak możesz to daj fotki jak je zrobiłeś, no i napisz coś o tej ściance działowej. Wygląda na bardzo lekką.
Bardzo ładny materiał na materacach. Ogólnie fajnie.
Niewiadówkodystansonoce
2016: 75 / 6892 km
2017: 85 / 6820 km
2018: 81 / 4651 km
2019: 67 / 4888 km
2020: 74 / 3670 km
2021: 75 / 3953 km
2022: 64 / 2978 km
2023: 54 / 6976 km
2024: 57 / 6121 km
2016: 75 / 6892 km
2017: 85 / 6820 km
2018: 81 / 4651 km
2019: 67 / 4888 km
2020: 74 / 3670 km
2021: 75 / 3953 km
2022: 64 / 2978 km
2023: 54 / 6976 km
2024: 57 / 6121 km
Cieszę się, że układ wnętrza się podoba. Dzięki za zdjęcia.
Ja też jestem zwolennikiem dużej szafy ale w tym przypadku wraz z zabudową kabinki mogłaby być lekka ciasnota. A materace faktycznie bardzo ładne.
Fajna przeróbka, troszkę nie w moją stronę ale ciekawa.
Burstner Ventana 400 ts
N 126 NL
była - N 250
była NIEWIADÓW SKŁADANA ŁÓDŹ WĘDKARSKA TYP 10
N 126 NL
była - N 250
była NIEWIADÓW SKŁADANA ŁÓDŹ WĘDKARSKA TYP 10
Super zrobiłeś. Też mnie ciekawi koncepcja drzwi przesuwanych. Co do wentylacji to z mojego doświadczenia siedzenia u mnie w przyczepie na wazonie powiem, że kratka na dole za sraczykiem i druga nad nim spokojnie wystarcza. Myślałem nad daniem wiatraczka nad tą górną ale chyba tylko strata prądu by była. I widzę podobna maść tapicerki na materacach fajnie.
Witam. Szyny i rolki kupiłem w BRICO, drzwi zrobiłem z szafy niestety trzeba było łączyć. Wszystko kleiłem klejem MAMUT, polecam. Kibelek wychodzi w całości z
zapasem 1 cm. Wszystko jest na zdjęciach. Drzwi od wewnątrz okleję czymś na wiosnę. Pozdrawiam.
Fotki poprawione. R.
zapasem 1 cm. Wszystko jest na zdjęciach. Drzwi od wewnątrz okleję czymś na wiosnę. Pozdrawiam.
Fotki poprawione. R.