Odprowadzenie spalin z pieca
- tomcat
- Moderator
Re: Odprowadzenie spalin z pieca
Wow...
A tak na marginesie, może załóż wątek remontowy w odpowiednim dziale

A tak na marginesie, może załóż wątek remontowy w odpowiednim dziale

Jak się ma rama i podkład do odprowadzania spalin z pieca?
Pytam bo może czegoś nie wiem...
Pytam bo może czegoś nie wiem...
Czy ma sens montować w Niewiadówce przedłużenie komina? Nasze dachy jak wiadomo nie mają praktycznie żadnej izolacji więc wydaje mi się że śnieg nie ma szans się utrzymać w takiej ilości że zasypie komin bo po prostu się stopi. Chciałbym jeszcze gdzieś wyskoczyć w zimie i tak się zastanawiam czy to się przyda w razie W.
N126n
Remont eNki
Remont eNki
- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
Nie ma sensu. Jeździłem zimą zachodnimi przyczepami gdzie dach jest płaski i nigdy nie było problemów. Spaliny same z siebie są na tyle ciepłe, że na bieżąco roztapiają padający śnieg. Jedyna opcja problemów to odpalenie pieca jak już śnieg na dachu leży i masz zasypany kominek, ale z tym poradzisz sobie szczotką.
Tak właśnie pytam bo niedawno w necie czytałem posta że gostek w nocy wstawał komin odkopywać więc nie wiem jak to tam wyglądało ale musiałoby rzeczywiście w krótkiej chwili sypnąć sporo śniegu aby go zasypać.
No tak, logiczne.
kooba pisze:... Jedyna opcja problemów to odpalenie pieca jak już śnieg na dachu leży i masz zasypany kominek, ale z tym poradzisz sobie szczotką.
No tak, logiczne.
N126n
Remont eNki
Remont eNki