BoskiWalenty pisze:Mało kto wie że kiedyś synonimem dziadostwa i złej jakości były rzeczy made in germany.
Podobnie japońskie motocykle w latach 60-tych
BoskiWalenty pisze:Dajmy czas chińczykowi niech popracuje i za jakiś czas można wyciągnąć wnioski czy urządzenie się sprawdziło czy to totalny szmelc
Przecież nikt nie pisze, że to jest/okaże się szmelc. Ja chciałbym aby okazało się, że to się sprawdza i to dobrze. Nie zapędzajmy się i nikt tu nie ma chinofobii bo jak napisałem, sam śmigam ich jednośladami. Lecz znając niechlujstwo montażowe chinoli, moim zdaniem wypadałoby tę nagrzewnicę przynajmniej rozebrać i sprawdzić dla świętego spokoju. Dalej tematu nie ma co rozwijać, oby wszystko działało jak należy.
Tata Kazika pisze:Widzę że temat zmierza w złym kierunku.
Proszę spojrzeć na tytuł wątku!!!!
To nie jest porównanie trumy do Chińskiego webasto.
Jest to prezentacja urządzenia które może być alternatywą dla trumy.
Jeśli miała to być jedynie prezentacja to mogłeś poprosić moderację o zamknięcie tematu, nie byłoby możliwości dyskusji To oczywiście żart, ja uważam, że wprost przeciwnie, temat tylko zyskał rozwijając się z pochwał w stronę sceptycyzmu i wątpliwości co niektórych. A w tym nie ma nic złego, nikt z tego co widzę nie krytykuje lecz zostały zadane konkretne pytania np. o serwis, certyfikaty czy choćby miejsce zajmowane przez zbiornik (szkoda, że pozostały bez odpowiedzi) a poza tym taka dyskusja może komuś w przyszłości pomóc dokonać wyboru rodzaju ogrzewania. Odniesień do Trumy nie dało się uniknąć, to chyba jasne.
Ja mam tylko prośbę, jeśli za jakiś (nieokreślony) czas coś się sypnie lub będą jakiekolwiek problemy, napisz to proszę w tym wątku. Niestety fora internetowe mają to do siebie, że często można przeczytać jedynie początkowe pozytywne info, ewentualne późniejsze kłopoty bywają przemilczane. Idąc tym tropem np. na naszym forum ciężko przeczytać, że szpachlowane budy i tak później pękają a także o fakcie zapalenia się pewnej przyczepy przez druciarstwo montażowe instalacji gazowej. Takie rzeczy wychodzą jedynie na zlotach w luźnych rozmowach. Mam nadzieję, że zostanę zrozumiany.