niewiadówka poza granicami kraju
niewiadówka poza granicami kraju
Witam.
(administratorzy, jeżeli ten watek jest w nieodpowiednim miejscu to przerzućcie ten wątek. Dziękuję)
Jak już pisałem w temacie "Przedstawmy się" jestem świeżutkim niewiadówko-holikiem i to zaawansowanym w swej chorobie, bo mieszkam zagranicą i korzystając z bycia w Polsce na Wielkanoc zrealizowałem część naszego wakacyjnego planu i zaopatrzyłem się w N 126.
Wczoraj cepka dotarła do swojego nowego domu - Grecja.
Dzielnie pokonała w ciągu 30 godzin (w tym 3 godziny na sen) prawie 1600 km - nic nie pękło, nic się nie urwało, nic się nie odkleiło. Dzielnie dała rade zespolona z swym nowym kompanem "Zygmuntem" (ciągnik). Do Budapesztu prędkość to pomiędzy 60 a 80 km/h, a od Budapesztu, gdy autostrady nas powitały to "gnaliśmy" pomiędzy 90 do 100, chwilami bywalo 110 km/h. Podczas drogi niewiadwka została ochrzczona i od teraz mówimy o niej "Zośka".
Zośka do wakacji jezeli wygospodarujemy wolne dni (weekendy) będzie poznawała ellade, a w wakacje chcemy zjeżdzić Balkany (głównie Albanię, Macedonię i Rumunie, a także Serbie, Bośnię i Hercegowinę).
... tak więc, jeżeli ktoś zastanawia się nad wyjazdem poza Polskę i martwi się czy niewiadówka da radę - to spokojnie pakować się i przed siebie.
Biorąc pod uwagę przejazd w PL od sprzedającego to Zośka zrobiła z nami 2000 km i sprawuje się rewelacyjnie.
Kto jeszcze w tym roku wybiera się zagranicę cepką?
Pozdrawiam all
(administratorzy, jeżeli ten watek jest w nieodpowiednim miejscu to przerzućcie ten wątek. Dziękuję)
Jak już pisałem w temacie "Przedstawmy się" jestem świeżutkim niewiadówko-holikiem i to zaawansowanym w swej chorobie, bo mieszkam zagranicą i korzystając z bycia w Polsce na Wielkanoc zrealizowałem część naszego wakacyjnego planu i zaopatrzyłem się w N 126.
Wczoraj cepka dotarła do swojego nowego domu - Grecja.
Dzielnie pokonała w ciągu 30 godzin (w tym 3 godziny na sen) prawie 1600 km - nic nie pękło, nic się nie urwało, nic się nie odkleiło. Dzielnie dała rade zespolona z swym nowym kompanem "Zygmuntem" (ciągnik). Do Budapesztu prędkość to pomiędzy 60 a 80 km/h, a od Budapesztu, gdy autostrady nas powitały to "gnaliśmy" pomiędzy 90 do 100, chwilami bywalo 110 km/h. Podczas drogi niewiadwka została ochrzczona i od teraz mówimy o niej "Zośka".
Zośka do wakacji jezeli wygospodarujemy wolne dni (weekendy) będzie poznawała ellade, a w wakacje chcemy zjeżdzić Balkany (głównie Albanię, Macedonię i Rumunie, a także Serbie, Bośnię i Hercegowinę).
... tak więc, jeżeli ktoś zastanawia się nad wyjazdem poza Polskę i martwi się czy niewiadówka da radę - to spokojnie pakować się i przed siebie.
Biorąc pod uwagę przejazd w PL od sprzedającego to Zośka zrobiła z nami 2000 km i sprawuje się rewelacyjnie.
Kto jeszcze w tym roku wybiera się zagranicę cepką?
Pozdrawiam all
W124 D200 + N126 (roczniki '85)
szofer z lat '70
szofer z lat '70
- ddkrzysztof
- Fanklubowicz
Re: niewiadówka poza granicami kraju
Dzięki za relacje z podróży i życzymy dalszych miłych chwil spędzonych w trasie i na wypoczynku.
P.S. pozdrowienia dla Zośki i Zygmunta
P.S. pozdrowienia dla Zośki i Zygmunta
Zabawne jak mało ważna jest Twoja praca, gdy prosisz o podwyżkę,
a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop...
Pozdrawiam Krzysztof + Kasia + Dominik + Dawid + Daewoo Nubira + N126N (REMONT)
a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop...
Pozdrawiam Krzysztof + Kasia + Dominik + Dawid + Daewoo Nubira + N126N (REMONT)
super, i nie ukrywam że trochę zazdroszczę planów
może kiedyś ... jak dzieciaki podrosną
Udanych wojaży i liczymy na relacje
Pozdr
Konrad
może kiedyś ... jak dzieciaki podrosną
Udanych wojaży i liczymy na relacje
Pozdr
Konrad
była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4
W tym roku narazie kraj a przyszły to zobaczymy, bo w planach nawet zlot za granicą. Pozdrawiam i szerokiej drogi.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
- skorat
Witam wszystkich
Remontuję naszą Enkę z myślą o Chorwacji. Planujemy 3 tygodniowe objazdowe wczasy. Nasz smerf będzie miał wtedy skończone 2 lata węc mamy nadzieję, że da radę . A wcześniej bojowy chrzest w Borkach (jak zdążę z końcem remontu) ). Pozdrawiam, Tadek
Remontuję naszą Enkę z myślą o Chorwacji. Planujemy 3 tygodniowe objazdowe wczasy. Nasz smerf będzie miał wtedy skończone 2 lata węc mamy nadzieję, że da radę . A wcześniej bojowy chrzest w Borkach (jak zdążę z końcem remontu) ). Pozdrawiam, Tadek
Citroen Xsara Picasso 2,0HDI + N-126n
My w tym roku wybraliśmy Włochy - riwiera Wenecka i jezioro Garda.
Pozdrawiam,
Petek
Petek
Fajnie, że niewiadówki zwiedzają Europę.
Ciekawe czy podczas zagranicznych wojaży spotka się inne niewiadówki.
Pozdrawiam all
Ciekawe czy podczas zagranicznych wojaży spotka się inne niewiadówki.
Pozdrawiam all
szofer z lat '70
szofer z lat '70
W zeszłym roku w Grecji spotkałem polską rodzinę z N126n.
Pozdrawiam,
Petek
Petek
woow - fajnie, to przyjemne
szofer z lat '70
szofer z lat '70
Rzeczywiście, zaprzyjaźniliśmy się szybko, a jeszcze szybciej polubiły się nasze dzieci. Żal było jak odjeżdżali wcześniej.
Pozdrawiam,
Petek
Petek
Z N-ką można śmiało jechać wszędzie , w ubiegłym roku dopiero przed Macedonią zdecydowaliśmy na jazdę do Bułgarii a tak było albo albo ( Grecja ) parę lat temu zaliczyliśmy Hiszpanię - Costa-Brawa przez Niemcy , Francję i powrót przez Francję ,Włochy , Monaco , Włochy , Chorwację , Słowenię , Austrię , Czechy ;ponad miesiąc przygody i 5800 km było super a muszę zaznaczyć , że jesteśmy młodzieżą znacznie po 50-tce .
Zachęcam Wszystkich młodszych i starszych takie wyprawy są super !
Zachęcam Wszystkich młodszych i starszych takie wyprawy są super !
No i brawo NIL2. O to w tym sporcie chodzi. Liczą się tylko chęci i w drogę.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Pozdrawiam,
Petek
Petek
- stef
- Fanklubowicz
- Kontaktowanie:
My w tym roku wyruszamy pierwszy raz za granicę. Kierunek Kłajpeda - Palanga czyli Litwa i jak się dobrze wszystko potoczy to docelowo Estońska wyspa Saaremaa.
Holownik - jeep cherokee (1990r) z ogonkiem - N126e (z 1989roku). Prawdopodobnie będzie nam towarzyszyła rodzinka szwagierki - Holownik - ??? jeszcze nie wiadomo, ale przyczepka to stara Adria z 1983roku (mieli kupować niewiadówkę ale jak zobaczyli jak,że muszę robić remoncik tapicerki to im się odwidziała niewiadka - a szkoda).
Nasze maleństwo niedawno skoczyło 2 lata więc Piotrek powinien dać radę, poza tym w przyczepie nocuje od 2 miesiąca życia, ale do tej pory pod naszym polskim niebem
Holownik - jeep cherokee (1990r) z ogonkiem - N126e (z 1989roku). Prawdopodobnie będzie nam towarzyszyła rodzinka szwagierki - Holownik - ??? jeszcze nie wiadomo, ale przyczepka to stara Adria z 1983roku (mieli kupować niewiadówkę ale jak zobaczyli jak,że muszę robić remoncik tapicerki to im się odwidziała niewiadka - a szkoda).
Nasze maleństwo niedawno skoczyło 2 lata więc Piotrek powinien dać radę, poza tym w przyczepie nocuje od 2 miesiąca życia, ale do tej pory pod naszym polskim niebem
Stefan
T4 EuroSky 550
było
Xsara picasso 1.8B+G + N126 + KIP 42 TTZ
T4 EuroSky 550
było
Xsara picasso 1.8B+G + N126 + KIP 42 TTZ
Przekroczona granica Polska Ukraina w Dołchobyczowie .
Czas całkowitego przekroczenie to 30min bardzo krótko
bez opłat za przyczepę:)
Przejazd przez Ukrainę wymaga dodatkowego czasu na różną prędkość.
Głównie wolniej niż szybciej .
JEDZENIE PO DRODZE WYŚMIENITE.
Postój jak najbardziej możliwy.
Szkoda że to tylko tranzyt.
Najbardziej bezpieczne ulice w Europie to miasto Czerniowce . prędkość na ulicy to max. 20km z powodu brukowanych ulic .Bardzo mi się to podobało . Taki koloryt.
Architektura niesamowita myślałem że jestem gdzieś na południu Europy.
Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka
Czas całkowitego przekroczenie to 30min bardzo krótko
bez opłat za przyczepę:)
Przejazd przez Ukrainę wymaga dodatkowego czasu na różną prędkość.
Głównie wolniej niż szybciej .
JEDZENIE PO DRODZE WYŚMIENITE.
Postój jak najbardziej możliwy.
Szkoda że to tylko tranzyt.
Najbardziej bezpieczne ulice w Europie to miasto Czerniowce . prędkość na ulicy to max. 20km z powodu brukowanych ulic .Bardzo mi się to podobało . Taki koloryt.
Architektura niesamowita myślałem że jestem gdzieś na południu Europy.
Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka